U Begeču pušten u rad prečistač otpadnih voda 1foto: Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Begeč pušteno je u probni rad, koji će trajati do 09.06.2023. godine. Nakon probnog rada, postrojenje će biti predato JKP „Vodovod i kanalizacija“ na dalje upravljanje i održavanje.

Izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Begeču omogućeno je da postojeća kanalizaciona mreža bude dovedena u funkcionalno stanje, čime se rešava jedan od najkrupnijih komunalnih problema u ovom naselju, kažu iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Sam kompleks prečistača prostire se na površini od 1,5 hektara, udaljen je oko 500 metara od samog naselja, dok je za kompletnu realizaciju ove investicije uloženo blizu 94 miliona dinara.

Za obezbeđenje adekvatnog kvaliteta prečišćene vode, predviđena je primena kombinovanog postupka mehaničko-biološkog prečišćavanja, čime će biti zadovoljeni svi neophodni uslovi zaštite životne sredine, naročito zaštite okolnog zemljišta, kao i površinskih i podzemnih voda.

Otpadne vode iz naselja se dovodnim kolektorom, iz pravca Ulice Dositeja Obradovića, transportuju do prečistača. Recipijent prečišćenih otpadnih voda iz naselja je reka Dunav (meandar Dunavac), a prečišćene otpadne vode neće ugroziti kvalitet vode.

Izgrađeni su i pristupni putevi. Radovi su izvedeni u produžetku Ulice Dositeja Obradovića, od ulice Petra Drapšina do prečistača, u dužini od oko 600metara.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari