U Boru 147, Kladovu 14 i Majdnapeku 19 aktivno pozitivnih na virus korona 1Dom zdravlja Majdanpek Foto: J.B.K.

Gradski Štab za vanredne situacije u Boru saopštio je, pozivajući se na podatke zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ da je potvrđeno 11 novih slučajeva virusa, da su se oporavila dva bolesnika i da je na teritoriji grada 147 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Svih 16 pacijenata koji su zbrinuti na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice pozitivno je na korona virus, a juče je u kovid ambulanti „Rudar“ obavljeno 15 prvih i četiri kontrolna pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 11 pacijenata.

U kladovskoj opštini registrovane su dve novoinficirane osobe korona virusom, od virusne infekcije oporavila su se tri, pa je aktivno pozitivno 14 bolesnika. Od marta prošle godine do danas korona virusom u opštini Kladovo inficirane su 1.743 osobe, izlečeno je 1.655 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminula su 74 pacijenata.

Samo jedna od juče testiranih 20 osoba i 15 pristiglih rezultata u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek bila je pozitivna na virus. Izlečena su četiri bolesnika, pa je broj aktivno zaraženih sada 19.

Nepromenjen je broj hospitalizovanih u tercijarnim zdravstvenim stanovama u kojima su smeštena četiri pacijenta iz majdanpečke opštine.

Od početka epidemije korona virusom inficirana su 1.243 stanovnika opštine Majdanpek, najviše u trećem talasu odnosno od oktobra prošle godine kada su zaražene 1.243 osobe. Izlečeno je 1.345 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je 46 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.