U Boru, Kladovu i Majdanpeku još 61 novoregistrovani slučaj, preminula tri pacijenta 1

Prema najnovijim informacijama zaječarskog Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Boru su registrovane 42 nova slučaja zaražavanja korona virusom, izlečena su 64 obolela, a od posledica virusne infekcije preminula su tri pacijenta.

Na teritoriji grada je 625 aktivnih slučajeva, a na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovana su 74 bolesnika,saopštio je gradski Štab za vanredne situacije. U kovid ambulantama juče su obavlejna 52 prva i 120 kontrolnih pregleda, a na prijemnom bolničkom odeljenju pregledana su 23 pacijenta.

U padu je i broj aktivno zaraženih u kladovskoj opštini gde je prisustvo korona  potvrđeno kod još 15 osoba, a kako se oporavilo 18, broj aktivno pozitivnih pao je na 203. Od početka epidemije korona virusom u opštini Kladovo inficirane su  2.692 osobe, oporavilo se 2.396 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 93 pacijenta.

Od početka ove nedelje prvi put je broj novoobolelih u majdanpečkoj opštini jednocifren. Danas od nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek saznaje da su od 27 juče testiranih, četiri osobe pozitivne na korona virus.

I dalje u ukupnom broju aktivno pozitivnih, kojih je kao i juče 108, prednjače nevakcinisani kojih je 71, a što se starosti obolelih tiče dvadesetoro je dece do 17 godina, a najbrojniji su i dalje oni od 25 do 49 godina koji čine trećinu. U kovid bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano 11 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari