Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu je prekjuče u kasarni “General Pavle Jurišić Šturm“ obeležio svoj dan. Ovaj datum, pored obeležavanja Dana Centra za obuku podseća sve pripadnike Vojske Srbije i na početak Kolubarske bitke, jedne od najznačajnijih bitaka u Prvom svetskom ratu i istoriji naše države. Svečanost je otpočela postrojavanjem jedinica i defileom.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Svečanosti je prisustvovao i komandant Komande za obuku VS, general-potpukovnik Đokica Petrović, koji je prisutnima čestitao Dan Centra.

Komandant Centra za obuku Kopnene vojske u Požarevcu, pukovnik Dragan Mesarović podsetio je na neke od misli i izjava slavnih srpskih vojskovođa, pre svih generala Živojina Mišića.

– Slavni nam vojvoda reče „Ko sme, taj i može“, jer uzalud je znati, a ne smeti. Ne treba zaboraviti i da je nasuprot tome uzaludna pogibija, kada vojnik sme a ne ume. Stručnost bez hrabrosti ne ide, kao ni hrabrost bez znanja, citirao je pukovnik Mesarović slavnog vojvodu

Pored uvek atraktivnog svečanog defilea, impresivno je izgledala i dodela osveštanih vojnih zastava, jedinicama komande koje se nalaze na nivou bataljona. Pohvale za rezultate postignute u izgradnji i jačanju vojske Srbije uručene su kapetanu Vladimiru Jeftoviću kao i desetarima Goranu Stoiljkoviću, Slaviši Paciću i Saši Milutinoviću. Zahvalnice povodom dobre saradnje dobili su JP “Toplifikacija”, JKP “Vodovod i kanalizacija” Požarevac i Crveni krst Požarevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari