U DIS-u vakcinisano pedesetak Kruševljana 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U DIS-u u Kruševcu u akciji imunizacije, koju je organizovao Dom zdravlja iz tog grada, danas je vakcinisano pedesetak ljudi.

„Odlučili smo da prvu akciju u nekom od velikih marketa organizujemo danas, u petak pred slavu, jer smo znali da je tada više ljudi u nabavci, a iz prethodnog iskustva znamo da je bolji odziv sugrađana kada ovako izadjemo na teren“, rekao je Beti koordinator za imunizaciju u kruševačkom Domu zdravlja dr Miloš Curaković.

Kruševljanin Milutin Radovanović (59) je u DIS došao da se vakciniše jer živi blizu, a ima problem sa kukom i teško se kreće.

„Odlučio sam da se vakcinišem kako bi ponovo mogao medju ljude i da mi ponovo dolaze gosti“, rekao je on.

Kruševački Dom zdravlja je prethodno organizovao akcije vakcinacije u parku Bagdala te holu Doma sindikata, u centru grada, u kojima je takodje vakcinisano pedesetak lica, a plan je da se sa imunizacijom na terenu nastavi.

Podaci Zavoda za javno zdravlje iz tog grada pokazuju da je u Kruševcu do sada obe doze vakcine primilo oko 27 odsto ukupnog broja stanovnika, odnosno oko 32 odsto punoletnih, dok je u Rasinskom okrugu obe doze primilo oko 24 odsto ukupnog broja stanovnika, odnosno oko 28 odsto punoletnih.

U Kovid amblanti u Kruševcu je tokom ove nedelje dnevni broj pregleda skoro prepolovljen u odnosu na pre dve nedelje. Sada ih je od 60 do 70 dnevno, medju kojima je trećina prvih, dok je u prvoj nedelji maja bilo od 110 do 120 pregleda, a prvih od 35 do 40.

Korona je tokom prethodna 24 sata potvrdjena kod još desetoro lica u Rasinskom okrugu, medju kojima je sedmoro iz Kruševca, dva iz Trstenika i jedno iz Varvarina, dok je u Opštoj bolnici zbog korone trenutno smešteno 12 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari