Učenici isturenog odeljenje četvororazredne Osnovne škole Đura Jakšić u Vlasu od početka školske godine ne pohađaju nastavu, jer su im to zabranili roditelji, koji se protive da njihova deca slušaju predavanja u susednom selu Donje Sinkovce. U sedištu škole, u selu Turekovcu, odlučili su da deca slušaju predavanja u Sinkovcu, jer zgrada osnovne škole u Vlasu još nije završena su taj predlog prihvatili roditelji samo dvanaestoro učenika.

Učenici isturenog odeljenje četvororazredne Osnovne škole Đura Jakšić u Vlasu od početka školske godine ne pohađaju nastavu, jer su im to zabranili roditelji, koji se protive da njihova deca slušaju predavanja u susednom selu Donje Sinkovce. U sedištu škole, u selu Turekovcu, odlučili su da deca slušaju predavanja u Sinkovcu, jer zgrada osnovne škole u Vlasu još nije završena su taj predlog prihvatili roditelji samo dvanaestoro učenika. Rekonostrukcija zgrade u selu Vlase počela je u martu, ali objekat nije privden nameni, jer nisu isplaćeni dosada obavljeni poslovi i škola nema struju i sanitarni čvor. Za okončanje radova u Osnovnoj školi u Vlasu potrebno je oko dva i po miliona dinara.
Majdanpek – Roditelji osnovaca i srednjoškolaca opštine Majdanpek pošteđeni su troškova prevoza za svoje đake. Naime, u opštinskoj kasi i na početku ove školske godine obezbeđena su sredstva za prevoz učenika svih pet osnovnih škola, Tehničke škole, Gimnazije Majdanpek, Muzičke škole ‘’Ranko Krivić’’, kao i prosvetnih radnika. Na osnovu petogodišnjeg ugovora koji je lokalna samouprava potpisala 2005. godine sa ‘’Litasom’’ iz Požarevca i tokom školske 2008./09. godine školarce će prevoziti autobusi ovog požarevačkog prevoznika, a red vožnje biće usklađen sa nastavom. Iz budžeta opštine Majdanpek koja važi za jednu od siromašnijih u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari