Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama (ORCA) saopštila je juče da je Slobodan Plećaš proglašen krivim za mučenje životinje i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca. U saopštenju ORCA se podseća da je Plećaš u Leštanima putničkim vozilom vukao živog psa, koji je bio vezan kukom za zadnji deo vozila.

Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama (ORCA) saopštila je juče da je Slobodan Plećaš proglašen krivim za mučenje životinje i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca. U saopštenju ORCA se podseća da je Plećaš u Leštanima putničkim vozilom vukao živog psa, koji je bio vezan kukom za zadnji deo vozila. U obdukcionom nalazu se navodi da su povrede konstatovane na glavi psa prouzrokovane mehaničkim oruđem, pa je moguće da je bio upotrebljen nož, bodež, oštrica sekire, satare ili sličnog oruđa, saopštila je ORCA.
Budva – A. M. (25) iz Aleksinca poginuo je juče u saobraćajnoj nesereći koja se dogodila oko 12.50 na magistralnom putu Tivat – Budva, iznad Jaza. A. M, koji je upravljao motorom „Jamaha“ kotorskih registarskih oznaka, izgubio je kontrolu i iz za sada nepoznatih razloga udario u bankinu i sleteo u provaliju pored puta. Motor se odbio od bankine i ostao na putu. A. M. je radio kao građevinski radnik na gradilištu u Kotoru. Istražni sudija kotorskog Osnovnog suda Biljana Uskoković naložila je obdukciju nastradalog i veštačenje motora kojim je upravljao.
Preševo – Vranjska policija saopštila je juče da je na graničnom prelazu Preševo pronašla gotovo kilogram heroina u autobusu kojim su upravljali državljani Makedonije, osumnjičeni za šverc droge. U saopštenju se navodi da su uhapšeni vozači autobusa Branko S. (50) i Nazir A. (37), obojica makedonski državljani, i da je prekjuče u autobusu pronađeno 966 grama heroina. Autobus, vlasništvo predužeća Hisar iz Skoplja, saobraćao je na liniji Struga – Kopar. Istražni sudija je osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana.
Šabac – Biciklista Milan B. (45) iz Šapca smrtno je nastradao prekjuče oko 17 časova, u Svetogorskoj ulici u Šapcu. Putničko vozilo kojim je upravljala Sanja V. (33) iz Šapca skrenulo je u suprotnu kolovoznu traku i prednjim delom udarilo u bicikl.
Vršac – Vršačka policija zaplenila je preksinoć 6.500 boksova cigareta marke „ronson“ bez akciznih markica, vrednih oko 32.500 evra.U akciji policije uhapšeni su Siniša S., Oliver M., Zoran L., Jožef H. i Dejan B. iz Vršca i Dimitrije K. iz Bariča, zbog sumnje da su, kao organizovana grupa, ove cigarete hteli da prokrijumčare u Rumuniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari