Ekipa za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava Ministarstva odbrane uništila je juče u Bujanovcu dve neeksplodirane minobacačke granate od 82 milimetra, koje su pronašli i prijavili građani. Jednu minobacačku granatu pronašli su i prijavli lokalni Romi na gradskoj deponiji blizu Bujanovca, a pretpostavlja se da je tu dospela zajedno sa smećem, rekao je agenciji Beta vođa tima za uništavanje neekspolodiranih ubojnih sredstava Dragan Jovanović.

Ekipa za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava Ministarstva odbrane uništila je juče u Bujanovcu dve neeksplodirane minobacačke granate od 82 milimetra, koje su pronašli i prijavili građani. Jednu minobacačku granatu pronašli su i prijavli lokalni Romi na gradskoj deponiji blizu Bujanovca, a pretpostavlja se da je tu dospela zajedno sa smećem, rekao je agenciji Beta vođa tima za uništavanje neekspolodiranih ubojnih sredstava Dragan Jovanović. Prema njegovim rečima, drugu minu iskopao je bager tokom radova na putu u selu Pavlovac, u opštini Vranje. Mine su uništene u bivšem rudniku antimona u Velikom Trnovcu u opštini Bujanovac, a to je šesti put od početka godine da ekipe za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava intervenišu u bujanovačkoj opštini.
Managva – U Nikaragvi i Panami je u odvojenim operacijama zaplenjeno dve i po tone kokaina, rekli su noćas zvaničnici te dve centralnoameričke zemlje. Policija Nikaragve je na jednom brodu pronašla tonu i po droge sakrivene u 89 džakova, i uhapsila četiri Kolumbijca i jednog Gvatemalca. Portparol policije Alonso Sevilja rekao je da je reč o pripadnicima kolumbijske organizacije, ali nije naveo njihova imena. U Panami, na ostrvu Kojba, nađen je gliser koji je stigao iz Kolumbije sa tonom kokaina, a trgovci drogom su uspeli da pobegnu.
Hjuston – Sedmoro ljudi poginulo je od tornada u Teksasu, SAD, a troje u Meksiku, više od 180 je povređeno, a stotine su bez krova nad glavom. Tornado je u sredu uništio retko naseljeno područje širine oko šest kilometara duž granice dveju država. Raznete su desetine kuća, škole, crkve i postrojenje vodovoda, a psi, drveće i krovovi su u kovitlacu leteli stotinama metara. Evakuisano je 1.500 stanovnika, od kojih je više od hiljadu na obe strane granice smešteno u improvizovane logore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari