U Finskoj uhapšen srpski državljanin osumnjičen za prodaju kokaina i amfetamina 1Foto: Shutterstock/CC7

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas, da je na osnovu saradnje sa nadležnim pravosudnim organima Finske, uhapšen osumnjičeni Jovan Antonić, a posle saslušanja doneta je naredba o sprovođenju istrage.

Postoje osnovi sumnje, da je Antonić od početka 2022. godine do dana hapšenja postao pripadnik organizovane kriminalne grupe čiji je organizator državljanin Finske i Alžira Mohamed Jasine Šhalibi, a protiv koga se vodi krivični postupak u Finskoj.

Ova organizovana krimalna grupa čiji je pripadnik i Antonić, bavila se neovlašćenom prodajom kokaina i amfetamina, kao i neovlašćenim prometom oružja na teritoriji Finske, Estonije i Belgije.

Estonska policija je u januaru 2023. godine zaplenila 100 kilograma amfetamina i dve automatske puške.

Finska policija je u maju zaplenila 25 kilograma kokaina, a u avgustu pištolj kao i više stotina hiljada evra.

Osumnjičeni Antonić je prilikom saslušanja u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem.

Posle saslušanja na predlog javnog tužioca za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je Jovanu Antoniću pritvor zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari