U Gornjem Crniljevu kod Osečine Dan sećanja na pilota Milenka Pavlovića 1Foto: Ministarstvo odbrane

U Gornjem Crniljevu danas je obeležen Dan sećanja na pukovnika pilota Milenka Pavlovića, koji je poginuo iznad Valjeva tokom NATO bombarodavanja 1999.

Pavlović je rođen je 5. oktobra 1959. u Gornjem Crniljevu, u opštini Osečina kod Valjeva i bio je ratni komandant 204. lovačkog avijacijskog puka, podsetilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Herojski je poginuo 4. maja 1999. iznad Valjeva, a u njegovu čast vojni aerodrom u Batajnici nosi ime „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“, navodi se u saopštenju.

Nakon pomena, ministar odbrane Miloš Vučević u pratnji brigadnih generala Gorana Momčilovića i Sava Iriškića položio je venac na spomen obeležje pukovniku Pavloviću.

Vence je položila i delegacija vojnog vazduhoplovstva, članovi porodice Pavlović, delegacija opštine Osečina, predstavnici Grada Valjeva i mnogobrojna udruženja.

Vučević je obišao spomen-dom posvećen Pavloviću u kojem se nalaze njegova kaciga, oružje, mobilni telefon i lični predmeti.

U okviru obeležavanja Dana sećanja na pukovnika Pavlovića, organizovane su i memorijalna trka i fudbalska utakmica, dodaje sopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari