U Gornjim Nedeljicama sledeće nedelje „SEOSabor“: U planu niz programa vezanih za ekologiju 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/DS)

U Gornjim Nedeljicama u nedelju 30. oktobra će, povodom godišnjice postojanja, biti održan sabor Saveza ekoloških organizacija Srbije „SEOSabor“ u okviru kojeg će biti realizovan čitav niz programa vezanih za ekologiju.

Glavni događaj sabora je naučna tribina na kojoj će govoriti naučna savetnica na Institutu za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu dr Dragana Đorđević, redovni profesor na Šumarskom fakultetu i prorektor Univerziteta u Beogradu dr Ratko Ristić, profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku dr Duško Brković, redovni profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu dr Miladin M. Ševarlić i dugogodišnji direktor GAK „Narodni front” u Beogradu dr Dušan Stanojević.

Najavljeni su i celodnevni program za decu, pesničko popodne, druženje i razgovori.

„Kroz informativno-naučni i kulturno-umetnički program uz izložbu prirodnih i kulturnih bogatstava krajeva koje branimo želimo da učvrstimo našu borbu i da se nakon toga još odlučnije odupremo uništavanju zemlje, vode, vazduha i života u našoj zemlji“, navodi se u pozivu za SEOSabor.

U pozivu se naglašava da su dobrodošli svi gosti „kojima je stalo do naše zemlje i života u njoj“ i dodaju da su zdrava životna sredina i opstanak teme „koje bi trebalo da se tiču svih nas“.

Organizatori prvog SEOSabora su ekološka udruženja Ne damo Jadar, Zaštitimo Dobrinju i okolinu, Za čist Kosjerić, Suvoborska greda, Neko brine za Levač Eko brigada Jagodina i Znamo da nedamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari