Hrvatska policija i carina zaplenile su u riječkoj luci 1.156 boksova, odnosno 57.800 paklica cigareta, saopšteno je juče novinarima. Zvaničnik riječke carinarnice Ratko Savić izjavio je da su carinici u saradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom u okviru redovnih aktivnosti početkom oktobra otkrili krijumčarene cigarete koje su bile sakrivene u dva kontejnera, javila je agencija Hina.

Hrvatska policija i carina zaplenile su u riječkoj luci 1.156 boksova, odnosno 57.800 paklica cigareta, saopšteno je juče novinarima. Zvaničnik riječke carinarnice Ratko Savić izjavio je da su carinici u saradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom u okviru redovnih aktivnosti početkom oktobra otkrili krijumčarene cigarete koje su bile sakrivene u dva kontejnera, javila je agencija Hina. Vrednost cigareta je procenjena na 3,2 miliona kuna, a šteta koju bi država imala zbog izbegavanja plaćanja poreza bila bi 10 miliona kuna.
Kontejneri su različitim brodovima stigli iz Kine. Umesto cigareta u jednom kontejneru je bila deklarisana samo težina i količina robe ali ne i njen naziv, dok su u drugom kontejneru bili prijavljeni madraci.
Cigarete su bile namenjene Srbiji i BIH. One koje su bile usmerene srpskom tržištu nisu imale porezne markice, dok su one namenjene BIH imale porezne markice Srbije. Reč je o falsifikovanim cigaretama „belog“ i „crvenog“ marlboroa. Policija nastavlja istragu, a zbog krijumčarenja cigareta podneće krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca. U istragu je uključen i Interpol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari