U korenu nasilja je mržnja prema ženama

Dan sećanja na žene žrtve nasilja

Ostavite komentar


  1. Željom da otkrijem o kakvoj se mržnji radi otvorio sam ovaj članak da pročitam. Ali članak ovako bombastičnog naslova autor nije uspeo da podkrepi činjenicama. Ovako, stičem utisak da se radi o jednoj populističko-propagandnoj priči paušalnog tipa. Pa me stoga i plaši da se u dogledno vreme ništa ozbiljnije neće postići u zaštiti žena sve dok smo u prilici da zaštitnici pričaju tonom u korenu nasilja prema ženama je mržnja prema ženama“ bez ikakvog smisla.

    1. Da li ti zaista smatras da su ovo prazne price i za to trazis dokaz? Pitaj ove klince sta misle zasto nemaju mamu vise, i da li je tata bio upravu kad je zaklao mamu?
      Znam jos takvih muskaraca u vecitom strahu da ce im zene oduzeti to malo stecenog samopouzdanja, stalno naglasavajuci svoju ugrozenost od nadolezece ravnopravnosti. Znam da vam je lepse da imate sluskinje i da ste vi nekakva svetinja, ali sve smo hrabrije da tome stanemo na put. Radite na sebi.

      1. Ignorisete cinjenicu da je prilikom porodicnog nasilja u Srbiji od pocetka godine ubijeno 6 zena i 8 muskaraca

        1. To je podatak koji sam na Fejsbuk grupi Glas za muškarce objavio upravo tada (hvala na postavljanju ovde) direktno izveštavajući sa panela o primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici na Pravnom fakultetu univerziteta Union, gde je visoki policijski službenik Predrag Dragović izjavio i na moje insistiranje potvrdio da je od 1. januara 2019. u nasilju u porodici ubijeno 6 žena i 8 muškaraca. U privatnom razgovoru na pauzi mi je rekao da ovi podaci nisu nigde objavljeni.

        2. Izvor gornjeg podatka: na panelu o primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici na Pravnom fakultetu univerziteta Union, i visoki policijski službenik Predrag Dragović je izjavio da je od 1. januara 2019. u nasilju u porodici ubijeno 6 žena i 8 muškaraca, i da to nigde nije zvanično objavljeno.

    2. Primećujem da je redakcija Danasa ovih dana bombardovana polupismenim komentarima fašista, šovinista, nacista, huligana i raznih drugih primitivaca, koji su na tragu još jedne vaskolike „zavere protivu srbstva“. Žene koje su trpele nasilje za su njih bezobrazne i lažljive ženturače, a ovo sve je plan svetskih sila da sruše nebeski narod. Bože sačuvaj koja smo mi primitivna rupčaga postali i azil za sociopate, psihopate i marginalce svih vrsta.

      1. U pravu si Marko, ja sam zena, ali nisam prodana dusa, da bez mozga prihvatam naloge satanistickog nauma, koji zna da je svaku bitku nalakse dobiti, ako zavade muskarca i zenu.
        U pamet se zenski rode, kao da su nam vrane pamet popile.
        Pa ne podrzavam ja muske nasilnike, no neka neko napravi studiju, sta je zena ucinila verbalnog nasilja nad muskarcem, pa mu istanjila zivce i izazvala rat. Naravno podrzana drustvenim normama.A onda se desi kursus u kome je jedan kriv.

  2. Znaci ’18. maj, Dan secanja na zrtve nasilja’, a to su samo zene, zar ne?
    Statistika kaze da:
    vise muskaraca ubiju nego zena, da je vise muskaraca silovano nego zena, da vise muskaraca izvrsi samoubistvo, da vise muskarca sedi po zatvorima, da vise muskaraca radi teske fizicke poslove, da vise muskaraca radi na otvorenom, da vise muskaraca umre na radnom nestu, da vise muskaraca ne zavrsi skolu, da muskarci redje dobijaju starateljstvo nad decom, da muskarci vise zaradjuju, da muskarci duze rade, i, konacno, da muskarci krace zive.
    Halo! Probudite se seksisti! Prestanite sa sistematskom i sistemskom diskriminacijom muskaraca!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.