U kragujevačkom Kliničkom centru posle dve i po godine bez kovid pacijenata 1Foto: Z.S.M.

Posle gotovo dve i po godine u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu danas nema hospitalizovanog ni jednog obolelog od korone.

Ovo je danas na Gradskom štabu za vanredne situacije, prilikom razmatranja epidemiološke situacije u gradu istakao prof. dr Slobodana Milisavljevića, v.d. direktora UKC Kragujevac.

– Virus kovida još uvek cirkuliše na teritoriji našeg okruga, te stoga i dalje važi preporuka nošenja maski u zatvorenom prostoru, koje je obavezno u zdravstvenim ustanovama i ustanovama za smeštaj starih lica – kazala je dr Slavica Bukumira, specijalista socijalne medicine Doma zdravlja Kragujevac.

Doktorka Ana Miljanović, specijalista epidemiologije i načelnica Centra za epidemiologiju Instituta za javno zdravlje Kragujevac, podsetila je da je Dečja kovid ambulanta prestala s radom 29. maja, nakon čega se deca sa respiratornim tegobama upućuju svom izabranom pedijatru.

Za prvih šest dana juna u Kovid ambulanti ATD-a na Bubnju pregledano je 677 pacijenata i evidentirano 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Ova, jedina preostala kovid ambulanta u Kragujevcu radi radnim danima od 7 do 20, a subotom i nedeljom od 8 do 18 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari