U Kragujevcu sutra bez vakcinacije zbog referenduma 1Foto: Z.S.M.

Punkt za imunizaciju i vakcinaciju u kragujevačkoj školi „Vukašin Marković” u nedelju 16. januara neće raditi jer je na njemu jedano od glasačkih mesta na sutrašnjem referendumu.

Radi sporovođenja republičkog referenduma, koji je raspisan za 16. januar i koji se održava tog dana u vremenu od 07. časova do 20 časova, određeno glasačko mesto je i OSŠ „ Vukašin Marković” gde se obavlјa masovna imunizacija građana protiv virusa kovid -19.

Ovim putem Dom zdravlja Kragujevac preko koga ide celokupna imunizacija u ovom gradu obaveštava građane i medije da će sutra, punkt za masovnu imunizaciju građana u školi „Vukašin Marković” biti glasačko mesto, pa se vakcinacija neće sprovoditi.

Glasačko mesto u školi „Vukašin Marković” je jedno od 168 u Kragujevcu na kojima može da glasa 155.293 Kragujevčana.

Inače, od početka masovne imunizacije u Šumadijskom okrugu vakcinalni punkt u OSŠ „Vukašin Marković” je četvri po redu u Kragujevcu. Masovna imunizacija je otpočela pre nešto više od godinu dana u Sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević” u Velikom parku, potom je obavljana i u ambulantama Doma zdravlja (najčešče u Ambulanti broj 4 u Ulici Svetozara Markovića) a tokom leta u Sokolani u Staroj Koloniji.

Početkom jeseni i hladnijih dana sa imunizacijom se prešlo u školu „Vukašin Marković” koja ima sve nepotrebne uslove i infrastrukturu a učenici i kolektiv ove ustanove su prešli u nove prostorije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari