U Kragujevcu u toku izrada desetogodišnjeg Plana zaštite životne sredine 1Foto: Grad Kragujevac

Radna grupa za pripremu i praćenje izrade Programa zaštite životne sredine na teritoriji grada Kragujevca, u periodu od 2023 – 2033. godine, održala je juče prvi sastanak.

Na njemu su predstavljeni metodologja izrade i sadržaj Programa, načini rada grupe, a formirani su i radni timovi.

Radna grupa za izradu Programa se sastoji od 19 članova i na sastanku su napravljeni timovi koji bi trebalo da se bave različitim oblastima zaštite životne sredine.

Po rečima Stefana Nikezića, člana Gradskog veća za zaštitu životne sredine, grad je u prethodnom periodu raspisao javni poziv za udruženja i građane koji bi želeli da učestvuju u izradi Programa i prijavila su se tri uruženja koja se bave ovim problemima.

Program bi trebalo da predstavlja strateški dokument za rešavanje prioritetnih problema u ovoj oblasti u gradu.

– Naš zadatak će biti da ravnopravno tretiramo sve segmente životne sredine – od vazduha, preko zemljišta, otpadnih voda, javnog zelenila, upravljanja otpadom. Pored velikog broja stručnjaka iz javnih preduzeća, stručnih službi i institucija, pozvali smo i građane, odnosno, najširu javnost, da učestvuju u izradi ovog Programa. Svaki građanin ima mogućnost da se javi i ponudi svoje predloge kako bi Program bio što životniji i realniji, istakla je Evica Rajić, šefica tima za izradu Programa zaštite životne sredine.

U planu je i izrada Akcionog plana sa prioritima koji treba posebno posvetiti pažnju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari