U Kragujevcu za dva sata palo više od 50 litara kiše po metru kvadratnom, ispaljene 123 protivgradne rakete 1Foto: Z.S.M.

Nevreme sa pljuskom i gradom pogodilo je danas popodne Kragujevac. Za dva sata pljuska palo je 51 litar kiše po metru kvadratnom a kiša i dalje pada.

Nevreme je počelo nešto posle 14 sati. Prvo je krenuo jak vetar a potom munje i jaka grmljavina. Na Kragujevac se sručio pljusak.

Temperatura je sa 35 Celzijusa za kratko vreme „spala” na 17 stepeni.

Posle sat vremena počeo je da pada i grad koji je „udario” na prigradska naselelja Petrovac, Uglješnica, Jabučar, Denino brdo…

Ulicama Kragujevca se slivala voda praveći bare i čitava jezera, jer kišna kanalizacija nije kapcaiteta da primi odjednom toliku količinu vode.

Voda je na gradskim ulicama bukvalno pola metra.

Meteorolški zavod u Kragujevcu objavio je nešto pre 17 sati da je od početka nepogode na ovom području pao 51 litar kiše po metru kvadratnom. Kiša i dalje pada.

Radarski centar na Bešnjaji ispalio je u periodu od 12 sati 10 minuta do 16 časova 123 protivgradne rekete.

  • Imali smo i dve prijave gradonosnih oblaka na ovoj teritoriji i po našem saznanju nije u pitanju veća površina. Koliko smo dobili podatke do sada uništeno je oko 20 posto prinosa na tom području. Vetar je lomio grane od stabala šliva i drugog voća, kaže za Danas Svetlana Biljić, šefica Radarskog centra Bešnjaja, dodajući da je nevreme bilo jako i količina padavina velika.

Pljusak je u Kragujevcu trajao puna dva sata. Posle 16 sati nad Kragujevcem „nebo se malo smirilo” ali su se i dalje čuje grmlljvina i oblaci koji su pretili novim padavinama. Gromovi su tutnjali svom snagom.

I u 18 sati i 30 minuta kiša u Kragujevcu još nije prestala. Sa, povremeno jačim ili slabijim intenzitetom pada još od 14 sati. Trenutna temperatura uz obilne padavine sa grmlajvinom je 19 stepeni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari