U Leskovcu od 1. avgusta voda skuplja za 61 odsto 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Većnici grada Leskovca usvojili su odluku po kojoj će kubik vode u Leskovcu od 1. avgusta biti skuplji za 48,70 odsto bez PDV-a, odnosno za 61,2 odsto sa PDV-om, što je cena za krajnjeg potrošača. U Grdelici voda će poskupeti za 54,62 odsto bez poreza na dobit.

Kako javlja portal JuGmedia, Leskovčani i Leskovčanke sada plaćaju kubik vode 53,8 dinara, a ubuduće će plaćati 88 dinara sa PDV-om.

Cena kubika u Gredlici, koja više nema nego što ima vodu za piće iz Rupske reke, stajala je 71 dinar po kubiku, a od 1. avgusta biće 130 dinara bez PDV-a, što znači da na ovu sumu treba dodati još 20 odsto.

U Leskovcu je poslednji put cena vode povećana još 2015, a u varoši Grdelica još 25. februra 2011. godine.

Rade Velinov, šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu, rekao je, obrazlažući predlog Javnog preduzeća „Vodovod“ za poskupljenje vode, da je tokom prošle godine došlo do povećanja svih troškova života, a naročito u prvoj polovini tekuće.

„Poskupele su hemikalije za preradu sirove vode, zatim servisiranje opreme, a skuplji je i materijal za održavanje mreže objekata kojih ima mnogo, gorivo, maziva i ulja, vodovodni i kanalzacioni materijal, ali i minimalna cena rada“, rekao je Velinov.

Dodao je da se „očekuje i povećanje cena električne energije, što sve ukazuje na opravdanost našeg zahteva“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari