U martu nastavak suđenja za ubistvo Ernada Bakana 1Foto: Pixabay/succo

Pred trećim osnovnim sudom u Beogradu, 15. marta, biće nastavljeno suđenje Ivanu M. (22), iz Beograda, optuženom da je svojim automobilom, na pešačkom prelazu, usmrtio Ernada Bakana (19) iz Novog Pazara.

Nesreća se dogodila 4. marta 2019.godine, na pešačkom prelazu u zemunskoj Ulici cara Dušana. Optuženi je udario automobilom Bakana, tada studenta prve godine Visoke zdravstvene škole u Zemunu. Od zadobijenih povreda, mladić je posle dva dana preminuo.

Od tada porodica Bakan pokušava da sazna pravu i punu istinu o pogibiji svog sina.

Dugo im je trebalo da „uđu u trag“ predmetu, da saznaju u kojem je tužilaštvu i ko je sve nadležan.

Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu trebalo je  više od godinu i po dana, oktobar 2020. godine, da podigne optužnicu protiv Ivana M. zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti u saobraćaju.

Suđenje je počelo posle skoro dve godine, u januaru 2021.godine.

Ročište je dva puta otkazivano. Prvo zbog štrajka advokata, a, zatim, zbog nedolaska svedoka.

Na martovskom suđenju, medicinski veštaci bi trebalo da saopšte svoje nalaze. Tu bi se završio dokazni postupak i, nakon toga, usledile bi završne reči.

U Novom Pazaru više puta, na prrotestima, tražena je pravda za Bakana. Na sva tri građanska protesta, u decembru, u ovom gradu, jedan od zahteva bio je traženje pravde za tog momka i njegovu porodicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari