U Novom Pazaru 21 divlja deponija, veliki problem životinjski otpad 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

U Novom Pazaru je registrovana 21 divlja deponija, od kojih je 17 stalnih i nalaze se u prigradskim naseljima i pored magistralnih i regionalnih puteva, dok se četiri javljaju povremeno, izjavio je danas izvršni direktor Javnog komunalnog preduzeća (JKP) „Čistoća“ Suad Ljajić.

On je u emisiji „Zeleni minuti“ Sto plus radija rekao da se ta divlja smetlišta servisiraju nekoliko puta godišnje, dok je pojedine deponije neophodno čistiti svake nedelje.

„Svako nepropisno odlaganje otpada završi na divljim deponijama, u rekama ili kotlovima za loženje, a sve to u ogromnoj meri zagađuje životnu sredinu. Postoje mini deponije kod Đurđevih stupova koje moraju da se servisiraju svake nedelje jer se konstantno stvaraju, iako u blizini postoje četiri kontejnera za odlaganje otpada“, rekao je Ljajić.

Dodao je da u gradu postoji i veliki problem s nepropisnim odlaganjem životinjskog otpada.

„Pojedini proizvođači i prerađivači mesa povremeno nepropisno odlažu takvu vrsu otpada, koja je potom dostupna psima lutalicama i zato ih imamo u ovolikom broju. Taj problem će u potpunosti biti rešen kada bude izgrađena nova deponija koja će imati poseban deo za tretiranje takve vrste otpada“, rekao je Ljajić.

On je najavio da će JKP „Čistoća“ ove godine nabaviti oko 2.000 kanti za primarnu selekciju otpada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari