U Novom Sadu petostruko se povećao broj pregleda i pozitivnih na virus korona 1BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

U kovid ambulanti Novi Sad petostruko se povećao broj pregleda i pacijenata pozitivnih na korona virus, u odnosu na nedelju pre dočeka 2022. godine, prenosi portal 021.

U Domu zdravlja za 021.rs navode da su zbog velikog rasta broja pacijenata morali da povećaju broj lekarskih ekipa u ambulanti, ali da se i uprkos tome mora čekati po nekoliko sati na pregled.

Navode da su prošle nedelje dnevno imali od 20 do 30 pozitivnih pacijenata, te da se taj broj drastično uvećao posle dočeka, pa je već u ponedeljak bilo oko 50 pozitivnih, u utorak gotovo 160 njih, a broj pregleda se ne smanjuje ni danas.

Koordinatorka kovid ambulante na Novom naselju Aleksandra Milinković Lacković rekla je za 021.rs da se uglavnom javljaju mlađi ljudi s lakšim simptomima i da je, po svemu sudeći, reč o zaražavanju na proslavama, jer gotovo svaki građanin navodi da je bio na nekom od organizovanih dočeka Nove godine.

Ona savetuje građane da ukoliko imaju neki od simtpoma korona virusa, a koji nije teži ili pak sumnjaju da su zaraženi jer su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, da sačekaju dva-tri dana, jer bi momentalni dolazak u ambulantu i testiranje moglo da pokaže negativan rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari