U novopazarskoj Opštoj bolnici više otpusta od prijema 1Foto: S. Župljanin

Posle mesec dana, u novopazarskoj Opštoj bolnici, juče je zabeležen veći broj otpusta od prijema zaraženih korona virusom.

Gradski štab za vanredne situaicije saopštio je da je, prethodnog dana, na kućno lečenje otpušteno 19, a hospitalizovano 12 pacijenata – 7 iz ovog grada i 5 iz Raške. Bez obzira na to, u kovid ambulantama i dalje je veliki broj progleda. Juče se lekaru javilo 377 pacijenata, 173 sa simptomima korone bili su na prvom pregledu.

Ni prethodni dan nije prošao bez preminulih.Od posledica zaražavanja ovim virusom preminule su još dve osobe iz ovog grada. Za prvih 10 dana septembra, u novopazarskom Regionalnom kovid centru preminulo je 30 zaraženih – 16 iz Novog Pazara, osam iz Tutina, četiri iz Raške i dva iz Sjenice.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice i u Specijalnoj bolnici u Novopazarskoj Banji je 169 obolelih. Na respiratorima je 6 i 4 su na terapiji kiseonikom.

Testiranjem evidentirano je još 106 inficiranih. Brzim antigenskim testom testirano je 156 i kod 28 je potvrđeno prisustvo virusa. Zavod za javno zdravlje (ZZIZ) registrovao je, juče, još 78 zaraženih iz ovog grada. Na sajtu te zdravstvene ustanove, prema podacima koji se svakodnevno objavljuju, od početka meseca do juče, PCR metodom otkriveno je 404 zaražena korona virusom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari