U oktobru je u Niškom okrugu registrovano 291 krivično delo i 5.210 saobraćajnih prekršaja 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Tokom oktobra ove godine je na području Nišavskog okruga registrovano je ukupno 291 krivično delo, dok ih je u istom mesecu 2022, bilo 298, što je umanjenje za 2,4 odsto, saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Prema navodima policije najbrojnija su krivična dela iz oblasti opšteg kriminala i zabeležen je gotovo jednak njihov broj kao i prethodne godine.

U saopštenju se navodi da je u suzbijanju trgovine drogom zabeležen veoma značajan porast količine zaplenjenih narkotika.

Organizovane su 33 akcije zaplene različitih opojnih droga i psihoaktivnih supstanci i zaplenjeno je 89,9 kilograma narkotika, za razliku od oktobra prethodne godine kada je u 49 navrata oduzeto 48,2 kilograma narkotika.

U kontroli saobraćaja na putevima na području Nišavskog okruga uočeno je i sankcionisano ukupno 5.210 prekršaja, od čega je najviše prekoračenja brzine kretanja vozila, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Iz saobraćaja je isključeno 176 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, 11 njih zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, dok su 42 vozača zatečena za volanom bez izdate vozačke dozvole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari