U Opštoj bolnici u Šapcu obeležena slava lekara 1Foto: OB Šabac

U Klubu Opšte bolnice “Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu, obeležena je slava lekara Sveti Vrači. Sečenje slavskog kolača obavljeno je u prisustvu vladike šabačkog Jeroteja i sveštenstva Eparhije šabačke Srpske pravoslavne crkve u bolničkoj kapeli Sveti Kozma i Damjan.

I ove godine, domaćin slave bilo je Srpsko lekarsko društvo – Podružnica Šabac, objavljeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Svi smo mi ovde danas domaćini, jer je ovo jedan zajednički esnafski skup gde lekari na ovaj način žele da okupe ljude koji su dobre volje, ali na prvom mestu naše prve saradnike medicinske seste i tehičare koji su uvek sa nama i dele ono što mi kao lekari imamo da pružimo našim pacijentima“, rekla je predsednica Srpskog lekarskog društva – Podružnice Šabac, prim. dr Ljiljana Stanimirović.

Direktor šabačke bolnice, dr Slobodan Popović, istako je da lekari moraju da slede put po ugledu na Svete Kozmu i Damjana.

„U narodu su ih zvali besrebrenici, jer su besplatno lečili bolesne, ništa ne uzimajući za svoje usluge. To je taj put humanosti koji mi moramo da sledimo. Želeo bih da se zahvalim lekarima koji su u prethodnom periodu izneli veliki teret pandemije“, kazao je Popović.

Sveti vrači Kozma i Damjan u šabačkoj bolnici prvi put su slavljeni 1993. godine, kada je slavski kolač lomio Patrijar srpski Pavle.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari