U petak protest "Niš ne da tužiteljke" 1Ilustracija Foto: Radenko Topalović/Danas

Protestni skup „Niš ne da tužiteljke“ biće u petak 10. aprila ispred Narodnog pozorišta u Nišu, najavljeno je u pozivu koji se deli na društvenim mrežama.

To će biti jedan od skupva je u znak podrške zamenicama višeg javnog tužioca Bojani Savović i Jasmini Paunović, prebačenin na druga radna mesta dan uoči saslušanja uhapšenih i osumnjičenih za malverzacije s „Elektroprivredom Srbije“.

„Smenjene su samo zato što su radile svoj posao. Jer su otkrile veliku korupcionašku aferu. Jer su uhapsile ljude koji su, između ostalog, bili zaduženi i za rekonstrukciju centralnog trga u Nišu. On nije hteo da da Gašića. Mi ne damo naše tužiteljke“, piše u pozivu na skup.

Skup u Nišu je je najavljen i kao „svenarodni protest ‘Ne damo naše Laure’ „, nazvan po Lauri Kovesi nekadašnjoj uspešnoj antikorupcinoj tužiteljki Rumunije.

Oko 2.000 građana, među kojima sudije, tužioci, advokati, profesori, glumci, dramski pisci i opozicioni političari, okupilo se prošlog četvrtka, 2. marta, u Beogradu na protestu „Ne damo naše Laure“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari