U petak ujutru oblačno i maglovito u Srbiji 1Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

U Srbiji će sutra ujutro biti oblačno i maglovito, a tokom dana malo toplije, sa sunčanim intervalima u zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i u delovima Vojvodine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od minus jedan do četiri, najviša dnevna od sedam do 11 stepeni Celzijusa. Kiša se predviđa tokom noći na severu i zapadu, kao i ponegde u centralnim krajevima, a sneg u brdsko-planinskim predelima jugozapadne Srbije, dok će vetar biti u skretanju na severozapadni.

U Beogradu će posle oblačnog, ponegde i maglovitog jutra, očekuje razvedravanje i toplije vreme sa sunčanim intervalima.

Vetar će biti slab južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od nula do tri, a najviša dnevna oko 10 stepeni Celzijusa. Uveče i tokom noći očekuje se naoblačenje, pred jutro slaba kiša, dok će vetar biti u skretanju na jugozapadni.

U Srbiji će u subotu biti umereno do potpuno oblačno i malo hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. U nedelju suvo i toplije sa periodima sunčanog vremena uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra. Od ponedeljka česta će biti naoblačenja, ali uz relativno toplo vreme, povremeno s kišom, na visokim planinama sa snegom.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za petak, 13. januar:

Očekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari