U Prizrenu i Obiliću uhapšeno sedam osoba zbog zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Policija Kosova u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, sprovela je dve policijske akcije koje su rezultirale hapšenjem sedam osoba za koje se sumnja da su umešane u kriminalne radnje.

Prema saopštenju policije prvi slučaj se odnosi na Obilić, gde se sumnja da se dvojica osumnjičenih, odgovornih za nadzor radova na projektu pod nazivom „Izgradnja zelenog pojasa – Kosovo A“, ne pridržavaju kriterijuma projekta i da su time naneli značajnu materijalnu štetu budžetu opštine Obilić.

Drugi slučaj dogodio se u regionu Prizrena, gde je uhapšeno pet osoba pod sumnjom za „zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja“ i „falsifikovanje službene isprave“.

Policija je sprovela istražne radnje na osnovu nezakonitosti koje je utvrdila Kancelarija nacionalnog revizora, da se službenici Kancelarije za povratak i zajednice u Opštini Prizren sumnjiče da su umešani u krivična dela u vezi sa tenderom „Nabavka građevinskog materijala za izgradnju porodičnih kuća za socijalne slučajeve manjinskih zajednica u opštini Prizren“.

Radnje u vezi sa ovim slučajem sprovedene su u saradnji sa nadležnim tužiocem, dok je nakon privođenja i saslušanja petorice osumnjičenih, kao i u slučaju opštine Obilić, rešenjem tužioca osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari