U saobraćajnoj nereći u Preljini kod Čačka pet osoba povređeno 1Foto: Shutterstock/Antonio Batinic

U teškoj saobraćajnoj nereći koja se večeras dogodila u Preljini kod Čačka pet osoba je povređeno, a saobraćaj je zbog intervencije vatrogasaca i hitne pomoći preusmeravan na alternativne pravce, javila je regionalna agencija RINA.

Posle sudara dva putnička vozila na Ibarskoj magistrali u pravcu Kraljeva, na mesto nesreće su, osim medicinskih i policijskih ekipa, stigli i vatrogasci-spasioci koji su sekli vozila kako bi izvukli povređene, navodi RINA, pozivajući se na izjave očevidaca.

Na Urgentno prijemno odeljenje čačanske bolnice primljeno pet muškaraca, svi su stabilnih vitalnih parametara i u toku je dijagnostika, rečeno je agenciji u Opštoj bolnici Čačak.

Portparolka Bolnice dr Marija Stranjanac rekla je za RTS da je jedan muškarac teško povređen dok su kod preostale četvorice konstatovane lake povrede.

„Muškarac starosti 60 godina povređen u saobraćajnom udesu primljen u Jedinicu intenzivne nege sa teškim povredama kičme. Ostaloj četvorici pacijenta su konstatovane lakše povrede pušteni su na kućno lečenje, navela je dr Stranjanac.

Uzrok nesreće za sada nije poznat, a meštani tog kraja tvrde kako su već mnogo puta apelovali da vozači budu oprezniji na magustrali jer se svake sedmice dešavaju saobraćajne nezgode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari