U Srbiji ne shvataju medije kao četvrtu granu vlasti

Nemačka vlada o stanju ljudskih prava

Ostavite komentar


  1. I ako postoje neki propusti mi ćemo to ispraviti, ali mediji svakako imaju potpunu slobodu, jer oni pišu šta god hoće i što je istina i što nije.

  2. Gluposti! Pa, očigledno je da shvataju. Zato svaka vlast u Srbiji drži dizgine štampe i strogo pazi da ne talasaju previše.

  3. A pa Danas jeste grana vlasti, jer je dosta doprineo njenom dolasku na vlast propagandom o belim listicima i apstinenciji.

  4. Tačno je da srpska vlast predano radi na poboljšanju i implementaciji Zakona o zabrani diskriminacije o da je kvalifikacija nekog napada kao „zločina iz mržnje“ po zakonu otežavajući faktor za počinioca pri izricanju kazne za delo diskriminacije.

  5. Ne znam kada će srpski Parlament razmatrati stanje ljudskih prava i sloboda u Nemačlkoja trebalo i što pre , tamo su muslimani, Romi, kinezi i arapi na crnim listama, često u getima i diskimiisani pri zapošljavanju a poseban problem je verska i rasna netrpeljivost prema migrantima i veličanje nacizma i fašizma, pisanje fašističkih simbola, demonstariranje sile i nametanja svesti o rasnoj dominaciji nemaca..

  6. Ni u jednoj drzavi mediji mediji nemaju slobodu kao kod nas pa jos bi i vlast da budu.

  7. Vrh cinizma.Prvo nam ubace svojih plaćenika da rade šta hoće i provociraju vlast raznim postupcima i pisanjima pa onda udare po sistemu da vrši cenzuru.

  8. U Srbiji se postuju sve slobode manjina zagarantovane ustavom a to u nekim zemljama u regionu nije tako.

  9. Nista se mi ne razlikujemo mnogo od evropskih zemalja. Cak sta vise i mnogo smo bolji od njih par koje glume neko postenje.

  10. Ni vi iz EU ne shvatate da ste direktni krivci za migrantsku krizu tako što se razorili te zemlje. To je mnogo ozbiljnije.

  11. Opozicija se boji da ce biti razotkrivena i sve vreme nadtoji da dezinformise javnost i to je cinjenica.

  12. Zapadni, demokratski svet, pa tako i Nemacka, lakse zapaza ugrozenost grupa, nego ugrozenost gradjana u vecini /ako nisu clanovi SNS/: Lakse se zaposljavaju, sudovi su pod uticajem izvrsne vlasti, cetiri godine tema je "bivsa vlast" a da nema izvrsnih presuda za korumpirane pojedince iz te bivse vlasti, a napadi na opoziciju ne prestaju vec peta godina. Najdrasticniji primer ugrozenosti je skupstina Srbije. Prakticno ne postoji nacin da predlozi zakona ili amandmani koje predlaze opozicija budu prihvaceni ma koliko bili u interesu gradjana. Kada bi se napravila analiza /pod uslovom da u broj prihvacenih amandmana, ne budu ukljuceni i amandmani VLADIMIRA PAVICEVICA, koji su se odnosili na gramaticke greske/ nista od onoga sto opzicioni poslanici predlazu, SNS vecina ne prihvata. Pa izbegavanje zakona o poreklu imovine, pa izmena dokazano losih izbornih zakona, pa Savamala, pa helikopter, pa nedostatak kontrole u svim oblastima, pa kaznjavanje novinara kao zastrasivanje ostalih, pa premijer AV koji "ne cita Danas"…Zasto? Ne kaze.

  13. Da se ne lazemo savrsenstvo ne postoji, al mi se polako usavrsavamo i napredujemo u svakom smislu.

  14. Mediji u Srbiji uglavnom nemaju objektivni stav pa niko ne moze ni da ih dozivljava kao cetvrtu granu vlasti.

  15. Ne može sve biti idealno. Problemi svuda postoje, ali se na njihovom rešavanju i radi i to je najvažnije.

  16. Ljudska prava se u Srbiji poštuju, bez ikakve sumnje. Kad bi Srbi imali prava u drugim državama, kao što to imaju nacionalne manjine u Srbiji, gde bi nam bio kraj.

  17. Srbija je napravila veliki korak ka buducnosti, i rezultati to i pokazuju, a zlih jezika ce uvek biti.

  18. "Nista se mi ne razlikujemo mnogo od evropskih zemalja." Verujem da je to ralog zbog kojeg svi ti zapadnjaci hrle u Srbiju, i obijaju šaltere zarad useljeničkih viza i radnih dozlova…

  19. Ni vi iz EU ne shvatate da ste direktni krivci za migrantsku krizu tako što se razorili te zemlje. To je mnogo ozbiljnije.

  20. jao molim vas nemojte…… kurir vlast, blic, informer, dana to da bude vlast pa jeste li vi normalni, to su tracare, koje po narudzbi pisu tekstove za ili protiv. mozda nam vlast i je takva ali su bili na izborima. a vi, ne znam kako bi prosla 4 grana, mislim vrlo lose

  21. Ovde niko ne shvata sta je vlast.Posebno oni, koji su na vlasti.A, tako je vole,blago nama.

  22. Nemačka vlada smatra da beogradska vlast predano radi na poboljšanju i implementaciji Zakona o zabrani diskriminacije iz 2009. Uz to, od 2012. kvalifikacija nekog napada kao „zločina iz mržnje“ može biti otežavajući faktor za počinioca pri izricanju kazne. Naravno da radi predano, a obudsman nije potreban Srbiji jer želi da preko fotelje bude predsednik opozicije.

  23. Ovo je samo reakcija jer se diglo mnogo buke ni oko cega kad je rec o Petricicu. Covek je nasoa bolji angazman, nezadovojan je bio u Politici.

  24. Vec 30 i nekolko godina nisu nas gledali tako kao sad ! Imamo dobrog premijera i vrlu dobru i realnu politiku!!!

  25. Ako cemo iskreno i posteno nigde nije savrseno pa ni kod nas, ali veoma bitno i znacajno je da idemo ka tome da zadovoljavamo sve standarde kada su mediji u pitanju, pre svega terba biti otvoren prema medijima, ali takodje i oni trebaju da imaju daleko vecu odgovornost ka izrecenim lazima..

  26. Kakva je situacija bila devedesetih i do 2010 godine stanje u medijijma se znatno popravilo, i mogu svi da pričaju šta god hoće mediji nisu bili slobodniji nego sad.

  27. Srbija je lider i u slobodi i u ljudskim pravima u regionu, ni u jednoj državi u regionu nacionalne manjine nemaju toliku slobodu kao u Srbiji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.