U Srbiji preovladava anticiganizam i sveukupna diskriminacija Roma

Ostavite komentar


  1. Koliko Roma radi u Civil Rights Defendersu koji se bori protiv diskriminacije Roma?

  2. Mene samo zanima jeli ovo sala ili ozbiljan komentar???? Koristite naziv „anticiganizam“ u clanku u kome se govori or rasnoj diskriminaciji ROMA. Ovo sto ste napisali u naslovu je isto kao da ste rekli u Americi „antinigerizam“. Pa kakve sto to novine???? Koristite pogrdne nazive Roma.

  3. Po kojoj logici je skovan termin anticiganizam, a ne antiromanizam? Ljudi, znam da ovima nikad logika nije bila jača strana, ali dokle otići će u potpuni besmisao. Svi znamo da se nijedan Ciga ne ljuti kad ih tako zovemo, da im čak smeta veštačka reč Rom, a šta će tek na ovo da kažu? Međutim, očito ljude iz ovog sektora za to uopšte nije briga, nego da samo na tuđoj nevolji dobiju neki dolar i stvore što veći antagonizam u Srbiji i uvek drže otvoreno žarište sukoba kako bi strance uvek imali čime da ucenjuju Srbiju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.