U Sremskoj Mitrovici juče je zvanično otvorena rekonstruisana pešačka zona sa centralnim gradskim trgom. Uz zvuk otvaranja šampanjca gradonačelnik Mitrovice Zoran Miščević rekao je da su građani pokazali visok nivo svesti da zajedničkim izdvajanjem ličnog dinara daju doprinos rekonstrukciji pešačke zone, a time i lepšem licu Mitrovice.

U Sremskoj Mitrovici juče je zvanično otvorena rekonstruisana pešačka zona sa centralnim gradskim trgom. Uz zvuk otvaranja šampanjca gradonačelnik Mitrovice Zoran Miščević rekao je da su građani pokazali visok nivo svesti da zajedničkim izdvajanjem ličnog dinara daju doprinos rekonstrukciji pešačke zone, a time i lepšem licu Mitrovice. Rukovodilac Tima za rekonstrukcije ovog najužeg gradskog jezgra Slavenka Mitrović istakla je tom prilikom da je od oktobra 2005. godine dosad Sremska Mitrovica u mnogome promenila svoje lice i da će uskoro proširenjem centar grada s pešačkim i biciklističkim stazama „doći“ na obalu Save.
Po rečima zamenika predsednika Skupštine opštine dr Nenada Lemajić, strogi centar grada je rekonstruisan i sredstvima samodoprinosa.
– Mnogi lane, kada smo usvojili samodoprinos, nisu verovali da ćemo za godinu dana realizovati kapitalnu investiciju izgradnje pešačke zone. U samu pešačku zonu uloženo je 70 miliona dinara, dok je ukupna vrednost investicije 119 miliona dinara jer su u centru grada kompletno rekonstruisane i izmenjene komunalne i druge instalacije – istakao je dr Lemajić.
Koordinator projekta rekonstrukcije pešačke zone narodni poslanik Branislav Nedimović rekao je da je ovo zajednički projekat Opštine i građana, jer je građen sredstvima samodoprinosa za koji se lane izjasnio veliki broj građana. – Cilj ovog projekta, kao i ostalih u okviru programa samodoprinosa je da se promeni izgled Mitrovice, da grad bude savremeniji, a građani zadovoljniji. Ovo je vrlo važno jer Sremska Mitrovica uskoro treba da postane grad i ona taj status zaslužuje. Zato u ovim pretprazničkim danima, nakon završetka prve faze rekonstrukcije pešačke zone, organizujemo spektakl za pamćenje, kakvog nije bilo bar 20 godina, uz učestvovanje najboljih umetnika, pevača i najsavremeniju tehniku kakva se koristi u beogradskoj Areni – rekao je Nedimović.
Povodom otvaranje mitrovačke pešačke zone, večeras u 20 časova na novom gradskom trgu održaće se veliki koncert Željka Samardžića i Tijane Dapčević. Na kraju koncerta građani će moći da uživaju u raskošnom vatrometu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari