U Sremu gotovo 300 saobraćajnih prekršaja u zonama škola tokom septembra 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave nadležne za područje Sremskog upravnog okruga, povodom početka školske godine, intenzivirali su svoje aktivnosti oko unapređenja bezbednosne zaštite učenika.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, na putevima, ulicama i raskrsnicama u zonama osnovnih škola, kojima se najčešće kreću učenici prilikom dolaska u školu i povratka kući, saobraćajni policajci obavljaju pojačanu kontrolu saobraćaja i sankcionišu prekršaje koje čine učesnici u saobraćaju koji ne poštuju saobraćajne propise.

Cilj ove aktivnosti je unapređenje bezbednosti u saobraćaju, kao i stvaranja uslova za sigurno kretanje dece od škole do kuće.

Od prvog septembra do sada, saobraćajni policajci su prilikom kontrole saobraćaja u zonama škola otkrili ukupno 291 saobraćajni prekršaj.

Najčešći prekršaji su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila predstavlja čak 49 odsto od ukupnog broja otkrivenih prekršaja u zonama škola.

Pripadnici saobraćajne policije će i u narednom periodu obavljati pojačanu kontrolu saobraćaja u zonama škola, u cilju što veće sigurnosti i bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari