U Subotici predavanje „Psihološki aspekti nasilja u porodici“ 1Foto: Pixabay

U prostorijama Fondacije „Danilo Kiš“ u Subotici, u subotu, 11. juna, biće održano interaktivno predavanje na temu „Psihološki aspekti nasilja u porodici“ koje se realizuje u okviru ciklusa ove fondacije „Kaži A“.

Predavanje počinje u 17:30 časova i organizuje se u saradnji sa Udruženjem građana „Psihoartis“. Učešće je besplatno.

Predavanje ima za cilj informisanje i edukovanje građana, mladih i profesionalaca iz različitih oblasti o fenomenu nasilja u porodici, kao i razvijanju veština za prepoznavanje faktora koji dovode do pojave nasilja u porodici.

Predavačica će biti Ivana Perić, koordinatorka SOS Ženskog Centra iz Novog Sada, koji je u službi prevencije i suočavanja sa posledicama partnerskog nasilja. Perić je psihološkinja, transakciona savetnica, psihoterapeutkinja u edukaciji, socijalna radnica, radioničarka, edukatorka, autorka priručnika i treninga u oblasti rodne ravnopravnosti.

„Nasilje kojem je osoba izložena narušava njen osećaj dobrobiti, vrednosti, integrieta i identiteta. Nasilje je zato svaki čin nanošenja psihološke štete drugoj osobi. U osnovi nasilja je namera da se drugi dovede u potčinjen položaj, da se se ostvari kontrola nad njim“, navode organizatori.

Dodaju i da nasilje možemo posmatrati kao traumatski događaj koji ostavlja ozbiljne posledice na mentalno zdravlje.

“Izlazak i oporavak iz nasilja je moguć ali potrebna podrška i poruka osobama koje su preživele nasilje da im verujemo da nisu odgovorni za ono što im se dogodilo. Samo tako otvaramo put isceljenja“, navodi se u pozivu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari