U Tekerišu obeležena 108. godišnjica bitke na Ceru 1Foto: FoNet/Kabinet

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić predvodila je danas u Tekerišu državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja pošte povodom 108. godišnjice bitke na Ceru u Prvom svetskom ratu, poručivši da će Srbija večno biti na strani mira.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, ona je istakla da je i današnja Srbija isto hrabra kao što je bila pre 108 godina i da će se, vođena najsvetlijim primerom patriotizma cerskih junaka, uvek boriti za mir i slobodu.

„Zato ovde, u Tekerišu, danas poručujemo da je Srbija, vođena mudrom politikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, slobodna država, država koja jeste i koja će večno biti na strani mira, razumevanja, tolerancije i saradnje, naglasila je ministarka“, istakla je Kisić.

Prema njenim rečima, samo u slobodi i miru Srbija može da ide napred, da privredno i ekonomski jača, da svojim građanima bude još bolje mesto za život.

Kisić je rekla da je hrabra srpska vojska pre 108 godina izvojevala prvu savezničku pobedu u Prvom svetskom ratu, protiv znatno jače i opremljenije vojske, protiv sile nad silama i da danas u Tekerišu svi osećaju beskrajni ponos i neizmerno poštovanje prema cerskim junacima, koji su se borili za sve buduće generacije.

Pored ministarke Kisić, vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac, pomoćnik gradonačelnika Loznice Ljubinko Ćokić, gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, predsednik Opštine Krupanj Ivan Isajlović, predstavnici ambasada i brojnih udruženja i građana opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari