"Premijerka zabranjuje ljudska prava": Ana Brnabić zvižducima dočekana u Domu omladine (VIDEO) 1Foto: Geten/Screenshot

Ispred Doma omladine u toku je protest protiv odluke MUP-a da zabrani Prajd šetnju koja je bila zakazana za 17. septembar, a aktivisti su zvižducima dočekali premijerku Anu Brnabić koja je stigla na konferenciju o ljudskim pravima.

Više desetina LGBT aktivista zvižducima je dočekalo premijerku Anu Brnabić na ovom mestu, gde se u okviru manifestacije Evroprajd, održava konferencija o ljudskim pravima.

Aktivisti su potom ušli u salu u kojoj se održava konferencija, uzvikujući „Hoćemo Prajd“, „Prajd je protest“, „Hoćemo naša ljudska prava“.

Video: Geten

Nosili su transparente sa natpisom „Premijerka zabranjuje ljudska prava“ kao i LGBT zastave.

Premijerka je nakratko prišla aktivistima ali se posle zvižduka koje su joj uputili, vratila na svoje mesto.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je ranije danas da iz „bezbednosnih“ razloga neće dozvoliti održavanje šetnje učesnika Evroprajda 2022 ali ni šetnje u organizaciji takozvanih Antiglobalista, koja je takodje bila zakazana za subotu, 17. septembar u Beogradu.

Kako se vidi na snimku organizacije Geten na njihovom Instagram nalogu, ispred Doma omladine okupili su se organizatori Evroprajda, kao i oni koji ih podržavaju.

Video: Geten

Ministarstvo unutrašnjih poslova, saopštilo je danas da je na osnovu Zakona o javnom okupljanju u skladu sa Ustavom Republike Srbije, donelo rešenja da ne dozvoli šetnju učesnika „Evroprajd 2022“, kao ni učesnika porodične šetnje u organizaciji „antiglobalista“ u Beogradu u subotu 17. septembra 2022. godine.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Geten (@geten_lgbtiqa)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari