U Topoli uspešno blokiran magistralni put za Kragujevac, Beograd i Aranđelovac 1Foto: SSP Topola

Jednočasovna blokada zbog iskopavanja litijuma i projekta „Jadar” održana je danas u Topoli, kao jedinom mestu u Šumadiji u kojem su se protestanti danas okupili. Blokada je uspela, pogotovo ako se uzme u obzir da nije održana u većim gradovima kao što su Kragujevac i Aranđelovac, ne bez ponosa ističu Topolci.

Građani Topole, njih dvadesetak, u 13 sati blokirali su pešački prelaz na raskršću magistralnih puteva koji vode ka Kragujevcu, Beogradu i Aranđelovcu. Kao i na prethodnim protestima, oni su ovu saobraćajnicu blokirali stalnim prelaskom pešačkog prelaza u tišini i nisu nosili nikakve transparente ili uzvikivali parole protiv aktuelne vlasti.

Organizator protesta je Udruženje „Topola je naša” a podržali su ga topolski odbor SSP-a i Grupa građana „Novi ljudi za bolju Topolu”. Protest se odvijao bez ikakvih problema i bez prisustva policije na samom mestu blokade.

U Topoli uspešno blokiran magistralni put za Kragujevac, Beograd i Aranđelovac 2
Foto: SSP Topola

Ipak, kako su Topolci javili za „Danas” uniformisani pripadnici MUP-a su stajali nešto dalje od protestanata i snimali su ih i fotografisali. Posle jednosatnog neprekidnog prelaska na raskršću magistralnih puteva ka tri grada učesnici protesta u Topoli su se razišli sa utiskom da je vredelo i da su uspeli jer danas u Šumadiji blokade nisu održane ni u mnogo većim gradovima poput Kragujevca i Aranađelovca.

Više tekstova iz ovog grada čotajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari