U Tršiću počela Međunarodna studentska likovna kolonija: Među učesnicima i gosti iz Meksika 1Foto: Centar za kulturu Loznica

Rodno mesto Vuka Karadžića i ove godine domaćin je Međunarodne multimedijalne studentske likovne kolonije, koja se održava 22. put i okuplja studente i profesore sa fakulteta likovnih umetnosti iz Srbije i sveta.

Ovogodišnja kolonija, od 18. do 24. jula, biće centar umetnika koji se bave različitim oblicima umetničkog stvaranja, a u svojim kreativnim radionicama okuplja slikare, grafičare, vajare, dizajnere, tekstilce, kostimografe, performere, kao i teoretičare umetnosti.

Ove godine učestvuju studenti i profesori sa umetničkih fakulteta iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, ali i iz Meksika.

U Tršiću počela Međunarodna studentska likovna kolonija: Među učesnicima i gosti iz Meksika 2“Težište je na materijalima koji se nalaze u prirodi, a želja nam je da omogućimo realizaciju umetničkih projekata, ostvarimo kvalitetnu i bogatu umetničku zbirku, i promovišemo Tršić kao istorijski i ruralni prostor kroz moderan multimedijalni pristup – kažu iz Centra za kulturu Loznica.

Umetnički direktor kolonije je redovni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu Marko Lađušić, a rukovodilac magistar slikarstva u Centru za kulturu “Vuk Karadžić” Drago Simić, koji je organizator kolonije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari