U Višem sudu svedočili roditelji dece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" 1foto FoNet Vesna Radović

U zgradi Višeg suda u Beogradu danas je nastavljeno suđenje u parničnom postupku porodica ubijene u OŠ „Vladislav Ribnikar“ protiv roditelja dečaka ubice K. K. (14), a u nastavku ročišta, svedočili su roditelji stradalog Andrije Čikića.

Pre njih su svedočili roditelji ubijene devojčice Ane Božović, o kobnom 3. maju kada je K. K. ubio 10 osoba, devet učenika i domara, piše portal Nova. rs.

Tokom svedočenja Andrijine majke, Suzane Stanković Čikić, cela sudnica je plakala. Ona je opisala svog sina kao brižnog dečaka, opisivala je anegdote iz njegovog detinjstva.
“2. maja uveče rekao mi je da ga probudim jer ima čas istorije i da ne sme da kasni. Ujutru smo ga odvezli u školu i poslala sam mu poljubac i rekla dobro uči, on je nama poslao poljubac i rekao dobro radite”, rekla je drhtavim glasom.

Ona ističe da nije ništa pomislila loše kad je čula da je bila pucnjava, ali da se Andrija nije javljao na telefon.

“Saznali smo da je u Kliničkom centru naš sin, ali se potom ispostavilo da je drugi dečak. Potom još jedan NN dečak čije su nam odelo pokazali, ali to nije bio Andrija. Dok smo bili u taksiju čula sam da su ubijena deca i rekla sam tada taksisti da nas vozi u SUP Vračar”, ispričala je majka.
Tamo su im saopštili najmračnije vesti.

Istakla je da je ona bila jedan od roditelja koji su ispitivali K. K, a kako je navela, nije pokazao nikakvu reakciju povodom svega što je učinio.

Pre porodice Čikić svedočili su roditelji ubijene Ane Božić, Ivan i Ninela.

Podsetimo, K. K. (14) je 3. maja u školi „Vladislav Ribnikar“ ubio 10 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari