U Višem sudu u Nišu saslušana devojčica koju je oteo Ninoslav Jovanović 1Sud u Nišu Foto: V.T.

U Višem sudu u Nišu juče je nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz sela Malča, optuženom da je krajem prošle godine oteo i deset dana zlostavljao devojčicu staru 12 godina iz naselja Suvi Do u Nišu.

Prvi put je suđenju prisustvovala maloletna devojčica, koja je nije bila u sudnici već u posebnoj prostoriji, u kojoj je sa njom bila jedna žena.

Aleksandra K. majka devojčice rekla je novinarima, nakon izlaska sa suđenje koje je zatvoreno za javnost zbog zaštite interesa maloletnika, da je njena ćerka „sve hrabro podnela i da je ispričala svaki detalj“.

Ona je dodala da im je ćerka rekla „da joj je kamen pao sa srca što je sve ispričala“. Devojčicina majka je rekla da im ona nije govorila sve detalje, kao i da su i oni prvi put čuli neke stvari, ali da im je „drago što je govorila istinu i dokazala još jednom da je ona samo lavica i ništa više“.

Aleksandra K. je rekla da je optuženi „bio besan, verovatno od besa“. Više javno tužilaštvo, koje je podiglo optužnicu protiv Jovanovića krajem marta ove godine, nije saopštilo pravnu kvalifikaciju krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Protiv njega je, inače, pokrenuta istraga zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen u januaru ove godine na groblju u Malči, nedaleko od svoje kuće, nakon 17 dana policijske i vojne potrage. On je već osuđivan za silovanje jedne žene i jedne devojčice (1995), otmicu dve i silovanje jedne devojčice (2005) i opskurnih poruka ženama na svom fejsbuk profilu (2018), zbog čega je proveo u zatvoru 22 godine. Deo medija ga je nazvao „Malčanskim berberinom“ jer svojim žrtvama seče kosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari