Pokret „Stop progonu hrvatskih branitelja“ juče je najavio da će održati protest na Markovom trgu u Zagrebu, usprkos tome što je na tom mestu zabranjeno protestovati u šta su se uverili oni koji su do zgrade Vlade i Sabora pokušali organizovano da dođu prošle nedelje, izvestio je index.hr.


Predsednik pokreta Zvonimir Trusić je najavio da ratni veterani pokreću akciju „Križni put“ u kojoj će obići mesta stradanja hrvatskog naroda u ratu. Zadnja stanica „Križnog puta“ biće Markov trg. Pred zgradu Vlade veterani bi trebalo da stignu za oko mesec i po dana. Trusić na prigovore da je tamo zabranjeno protestovati kaže da su do sada ispunjavali i teže zadatke i da će doći na Markov trg. On smatra da je učinak dosadašnjih demonstracija ravan nuli, te da je potrebna nova strategija veteranskih protesta.

– Ovakva država ne može opstati jer se preko 3000 hrvatskih branitelja pravno procesuira, a oko 300 ih je u zatvoru na osnovu svog učešća u domovinskom ratu, dok se više od 10 hiljada aboliranih četnika slobodno šeće, pa i učestvuje u vlasti – rekao je Trusić te dodao da veterani insistiraju na povlačenju Zakona o oprostu ili o aboliciji za oružanu pobunu protiv Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari