U Vladičinom Hanu šteta od bujičnih poplava blizu 10 miliona dinara 1Najveća šteta u samom gradu. Foto:Grad Vladičin Han

 

„Prve procene štete na području samog grada, kao i usled klizišta u okolnim selima su oko deset miliona dinara. Svu sanaciju finasiramo za sada iz lokalnog budžeta“. rekao je u izjavi za Danas Goran Mladenović, predsednik Opštine Vladičin Han. Otvorena info linija za građane.

Mladenović naglašava da prioritet predstavlja „čišćenje gradskih ulica od bujičnih tokova koji su izazvali izlivanje vode i optpadnih voda“.

„Narednih dana očekuje nas kompletno sanacija lokalnih vodotokova i provera ispravnosti vode, te higijenskih delova u višin naseljima grada“, precizirao je predsednik Opštine Vladičin Han.

Najveću  materijalnu štetu pretrpele su ulice Vladike Pajsija, Bore Stankovića, Ratka Pavlovića i Svetosavska, na širem području grada.

„Imamo i probleme sa klizištima na putevima drugog reda u više seoskih mesnih zajednica, i intezivno pratzimo situaciju na terenu. Angažovali smo mehanizaciju iz lokala ali i susednih opština kako bi što pre sve pravce osposobili za saobraćaj“, rekao je za Danas Mladenović.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Vladičin Han pozivaju građane kojima su usled obilnih padavina poplavljeni podrumi i druge prostorije da se jave kako bi zaposleni iz javnog preduzeća za komunalno uređenje i Zavoda za javno zdravlje došli da izvuku vodu i očiste.

„Svi radovi na sanaciji i  izvlačenju vode i čišćenja  radi  se  po listi prioriteta.Nakog izvršenog čišćenja pomenitih prostorija, vršiće se dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija istih, u saradni sa Zavodom za javno zdravlje „,  saopštavaju iz gradskog štaba za Vanrednu situaciju.

Građani se za pomoć u saniranju štete mogu pozvati broj  063 694 519.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari