U Vranju održan Božićni koncert: Prvi put pevali članovi Gradskog mešovitog hora 1Foto: vranje.org.rs

U sali Doma Vojske u Vranju svoj prvi Božićni koncert održao je Gradski mešoviti hor, zajedno sa Horom Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Jučerašnji koncert je imao tri segmenta. Najpre je nastupio Gradski mešoviti hor, potom se na bini priključio Hor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ sa solistima, a na kraju i najmlađi članovi ovog hora, tako da su svi zajedno izveli nekoliko duhovnih pesama.

Nastup horova pratio je orkestar profesora Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

U Vranju održan Božićni koncert: Prvi put pevali članovi Gradskog mešovitog hora 2
Foto: vranje.org.rs

U ime gradskog rukovodstva prisutnima se obratila zamenica gradonačelnika, Zorica Jović, koja je izrazila zadovoljstvo što je nakon više od 30 godina Grad Vranje ponovo dobio Gradski mešovoti hor.

„Ideja da se oformi Gradski mešoviti hor koji će predstavljati Vranje u najboljem mogućem smislu potekla je pre više od dve godine, a oformljen je u septembru prošle godine pod okriljem Kulturno-obrazovnog centra. Ovo je prilika da se zahvalim svima koji su učestvovali u realizaciji ove ideje, pre svega Aleksandri Savić, koja se prihvatila izazova da, uz dečji, vodi i Gradski mešoviti hor, a onda i Tanji Jovanović Bliznakovski, direktorki Muzičke škole ‘Stevan Mokranjac’, i Jasmini Veljković, direktorki Kulturno-obrazovnog centra, pod čijim okriljem Gradski mešoviti hor funkcioniše“, istakla je Jović.

Organizatori koncerta su Kulturno-obrazovni centar Vranje i vranjska Muzička škola, pod pokroviteljstvom Grada Vranja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari