U Vranju održan sastanak o sprovođenju preventivnih mera zaštite od požara 1Foto: vranje.org.rs

Načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, gradski većnik za poljoprivredu Nebojša Stamenković, predstavnici Kancelarije za vanredne situacije i Odeljenja za vanredne situacije MUP iz Vranja, održali su sastanak sa poverenicima civilne zaštite o implementaciji plana sprovođenja preventivnih mera zaštite od šumskih i požara na otvorenom prostoru.

Na sastanku je bilo reči o saradnji i koordinaciji poverenika civilne zaštite i nadležnih službi u realizaciji preventivnih mera zaštite od požara.

Ovom prilikom uručeni su posteri i leci poverenicima, koji su dobili zadatak da ih podele po svojim mesnim zajednicama, kako bi se probudila svest građana i sprečile eventualne posledice spaljivanja strnih useva, smeća i biljnih ostataka.

Poverenici su dobili i zadatak da redovno obilaze svoju teritoriju i o eventualnim nepravilnostima obaveste nadležne službe.

„Pojačana je i inspekcijska kontrola, a propisana je i novčana kazna za prekršaj, po Zakonu o zaštiti od požara, i to fizičkom licu 10.000 dinara, a pravnom licu od 300.000 do milion dinara“, rečeno je na sastanku.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.