U Vranju ukupno sedam osoba zaraženo korona virusom 1Vranje Foto: www.wikipedia.org / Wlodzimierz

Zavod za javno zdravlje u Vranju nakon dobijenih testova iz Instituta Torlak potvrdio je još dvoje zaraženih korona virusom na području ove opštine, tako da ukupan broj zaraženih u centralnoj opštini Pčinjskog okruga iznosi sedam.

Danas će dvoje pacijenata zbog koplikovanije kliničke slike sa Infetivnog odeljenja lokalne bolnice biti prebačeno na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra u Nišu. 

Posle kopletne dezinfekcije očekuje se da danas ponovo za pacijentkinje bude otvoreno i Ginekološko odeljenje opšte bolnice Zdravstvenog centra u Vranju, koje je bilo zatvoreno nakon otkrivenog jednog slučaja zaraženog lekara. Medicinsko osobolje se nalazi u kućnoj izolaciji, a poradjaji se i dalje vrše na odeljenju bolnice u tridesetak kilometara udaljenoj Surdulici. 

U kućnoj izlaciji nalaze se i svi zaposleni u Osnovnom sudu u Vranju nakon što je otkriven jedan slučaj zaraze kod sudije ove pravosudne institucije. 

U ostalih pet opština Pčinjskog okruga, Bosilegradu, Surdulici, Vladičinom Hanu, Trgovištu, Bujanovcu i Preševu kao i gradskoj opštini Vranjska Banja za sada nije registrovan ni jedan slučaj zaraze korona virusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari