U Vrbasu osvanuo grafit koji poziva na ubistvo Aide Ćorović 1foto FoNet Aleksandar Barda

Aktivistkinja Aida Ćorović objavila je svom Fejsbuk profilu sliku grafita u Vrbasu, kojim se poziva na njeno ubistvo.

Naime, na jednom zidu u tom gradu piše: „Ubiti Aidu Ćorović po viđenju“, a odmah pored vidi se grafit „Ratko Mladić“, prenosi Nova.rs.

„Razglednica iz Vrbasa. Hvala drugaru koji je poslao. Sad čekam da me zovu iz preCednikovog kabineta, pošto imaju običaj da se jave povremeno“, napisala je Ćorović.

Inače, aktivistkinja Aida Ćorović nedavno je dobila presudu Prekršajnog suda da je kriva zbog toga što je remetila javni red i mir kada je u novembru 2021. godine u Beogradu gađala jajima mural sa likom osuđenika za ratne zločine Ratka Mladića. Tom presudom naloženo joj je da plati kaznu od 100.000 dinara.

„Nema tu šta mnogo da se kontemplira, razume se vrlo jednostavno i jasno, država demonstrira silu, pokazuje da joj se može da radi šta hoće i da na ovaj način simbolično kažnjava mene i daje pokaznu vežbu kako će proći svako onaj, mislim na aktivistkinje i aktiviste, nezavisne novinare, građanke i građane koji se na bilo koji način drznu i usude da upiru prstom u neke važne teme. Mislim da je ključno važna tema za Srbiju i njen budući napredak suočavanje sa prošlošću, suočavanje sa devedestim godinama i sa ulogom koju je Srbija imala tih godina“, rekla je tim povodom Ćorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari