U Zaječaru predstavljen časopis za audiovizuelne komunikacije “AGON” 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

Zaječarskoj publici sinoć je predstavljen časopis za audiovizuelne komunikacije  “AGON” čiji su izdavači Narodno pozorište Republike Srpske, Banja Luka College i Akademija umjetnosti u Banja Luci.

Kako je rekao glavni i odgovorni urednik časopisa prof dr Nenad Novaković , “AGON” ima potrebu da bude  časopis koji zadovoljava naučne kriterijume kad je u pitanju publicistika.

“Posebno je još značajno da pokušamo da pokrijemo region sa najaktuelnijim temama ,da imamo u svakom broju jedan novo objavljeni dramski tekst i nadamo se da ćemo u bidućnosti bitno  osvežiti redakciju i pokušati iznaći nove načine i modele širenja  mreže ljudi koji će sarađivati i podići časpis na listi bodovanih časopisa iz oblasti nauke tj.audio vizuelnih komunikacija“, istakao je Novaković.

Dr Miroslav Radonjić, teatrolog , Sterijinog pozorja i član redakcije smatra da je “AGON” autentičan časopis u celom regionu jer pokriva tako širok dijapazon tema i oblasti.

Uz to od samog početka časopis ima saradnike iz celog regiona i zavređuje pažnju ne samo stručnjalka iz oblasti  pozorišta filma,radija i televizije  nego najšire publike jer iako ima  naučne reference on je zaista zanimljiv za čitanje i najširoj publici jer obrađuje neke teme koje se tiču svih nas.

Bila je ovo poslednja promocija u okviru pratećeg programa 32. „Zoranovih dana.“

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari