U zdanju Stare skupštine u Kragujevcu, održana je Sretenjska akademija povodom Dana državnosti 1Foto: Grad Kragujevac

Uvodno obraćanje imao je gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, Sretenjsku besedu Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, bio je ovogodišnji besedničar. On je istakao da su Srbiju iz tmine srednjeg veka izdigli Prvi srpski ustanak i Prvi srpski ustav, koji su osvetlili put ka modernoj Evropi.

„Sa čime pred Karađorđa? Sa čime pred Miloša? Šta smo mi uradili da nastavimo njihovo delo? Da li smo potomci dostojni velikih dela naših predaka?“, zapitao se ministar Momirović.

Uz tvrdnju da baš on ima pravo da kaže da je urađeno mnogo i da nema prostora za sram, dodao je i da je Srbija sada jača.

„Zatekli smo je slabašnu i razjedinjenu. Opterećenu stranačkim gloženjima i neodlučnim vođama. Prepustili smo narodu da odluči i narod je govorio. I to ne jednom. Već nekoliko puta na demokratskim izborima, narod je jasno poručio šta hoće, ujedinjenu i snažnu Srbiju“, rekao je ministar Tomislav Momirović.

Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić podsetio je prisutne na uspehe koje je pokazala loklna vlast u prethodnom periodu. On je još istakao i da je razvoj grada i Srbije na tragu onoga što je ostavio i trasirao Knjaz Miloš.

„To je ono što budući narodni predstavnici Srbije, koji danas nakon raspisivanja izbora, započinju predstavljanje svojih programa i aktivnosti, moraju da imaju u vidu kada sutra imenom i prezimenom budu zastupali svoje građane. Naša je želja da Kragujevac poput Srbije nastavi da korača razvojnim putem u svakoj oblasti, a možda i korak ispred drugih gradova“, rekao je u svom obraćanju zvanicama Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Sretenjskoj akademiji, održanoj povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije, prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora i gradskih institucija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari