U zrenjaninskoj bolnici 63 nova radna mesta 1Foto: Miroslava Pudar

Tokom protekle godine u zrenjaninskoj opštoj bolnici otvoreno je 63 radna mesta na neodređeno, pokazuju podaci pravne službe ove zdravstvene ustanove objavljeni u bolničkom nformatoru.

Kako se navodi u obrazloženju, u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” Zrenjanin u periodu od prethodne dve godine uočava se trend povećanja broja zaposlenih na neodređeno vreme i zaposlenih na određeno vreme zbog povećanog obima posla, a sve u skladu sa Kadrovskim planom donetim za tekuću godinu.

Tako je Kadrovskim planom za 2022. godinu Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” Zrenjanin odobreno povećanje pa je ukupan broj zaposlenih na određeno i neodređeno vreme koji se finansiraju iz sredstava Republičkog fonda 1131 što je veće i od normativa i svih dosadašnjih Kadrovskih planova.

Opštoj bolnici je do decembra 2022. godine odobren prijem na neodređeno vreme za 63 zaposlena – 23 doktora medicine, 11 zdravstvenih radnika viđe i srednje stručne spreme i 11 tehničkih nemedicinskih radnika.

Od početka 2022. godine, u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” Zrenjanin, radni odnos na neodređeno vreme zbog odlaska u penziju prestao je za 22 zaposlena.

Penzionisalo se troje lekara specijalista, 13 zdravstvenih radnika sa VSS i SSS, 3 administrativna radnika i 3 tehnička radnika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari