U zrenjaninskom naselju Šumica počela rekonstrukcija vodovodne mreže 1foto JKP Vodovod i kanalzacija Zrenjanin

Zamenom postojeće vodovodne mreže u Prizrenskoj ulici počinju radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u delu zrenjaninskog naselja Šumica, čime se nastavlja realizacija prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu.

Osim u Prizrenskoj ulici, nova mreža biće postavljena, u Topličinoj, ulici  6. Maja, Lozničkoj, Šabačkoj, Valjevskoj i Strelišnoj ulici a ukupno će biti izgrađeno 3,5 kilometara mreže.

Pored 3,5 km nove vodovodne mreže od polietilenskih cevi u naselju Šumica biće zamenjeno i oko pet kilometara vodovodnih priključaka, koji vode od glavnog uličnog voda do šahtova korisnika, za nešto više od 300 objekata.

Biće ugrađeni i sekcioni zatvarači na krakovima mreže što će omogućiti da u budućnosti prilikom intervencija ne dolazi do isključenja kompletnog naselja, već samo onog dela u neposrednoj blizini kvara, kao i više od 20 podzemnih hidranata za efikasnije ispiranje vodovodne mreže i za gašenje mogućih požara, saopštili su iz JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Zamenom cevi koje su stare više od pola veka značajno će se unaprediti sistem vodosnabdevanja. Eliminisaće se gubici vode u mreži i mogućnost degradacije vode i obezbediće se dovoljne količine vode stabilnog pritiska u mreži, kažu u zrenjaninskom “Vodovodu”.

U prvoj fazi rekonstrukcije, osim naselja Ruža Šulman, gde su radovi već završeni, vodovodna mreža će biti zamenjena u Šumici, na Karađorđevom trgu, u mesnoj zajednici Centar i Maloj Americi. Ukupno je predviđeno da bude zamenjeno 19 kilometara vodovodne mreže.

Sredstva za radove u Šumici i preostala tri naselja, kao i za izgradnju 17 mernih mesta na vodovodnoj mreži za daljinsko merenje protoka i detekciju gubitaka u mreži, u iznosu od 425 miliona dinara, obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, a na osnovu zajedničkog apliciranja Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Planirano je da radovi u Prizrenskoj ulici traju 30 radnih dana

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ apeluju na stanovnike Prizrenske ulice da tokom izvođenja radova motorna vozila ne parkiraju u blizini iskopa kako bi se radovi nesmetano odvijali.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari