U Zrenjaninu od početka godine 559 prekršaja protiv javnog reda i mira 1Foto: M.P. / Danas

Prosečan počinilac prekršaja u Zrenjaninu je osoba muškog pola, najčešće starosti između 31 i 40 godina, navela je zrenjaninska policija.

Prekršaji se najčešće dešavaju u noćnim časovima, u periodu od 22 do 6 sati, a oko osam odsto prekršaja počinila su maloletna lica.

U proteklih devet meseci, na području Policijske uprave Zrenjanin, zabeleženo je 559 prekršaja protiv javnog reda i mira.

Od toga je, između ostalog, bilo 358 vređanja, vršenja nasilja, pretnji ili tuča, 107 slučajeva nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja, 40 svađa, vika i buka na javnom mestu i 32 slučaja vređanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Od početka januara do kraja septembra dogodilo se jedno ubistvo, jedno teško ubistvo u pokušaju, tri krivična dela ubistva u pokušaju i četiri krivična dela silovanja.

Sva ova krivična dela su rasvetljena, potvrdio je načelnik PU Zrenjanin Branislav Todorović na današnjoj konferenciji za medije.

Kako je navedeno, na području Policijske uprave u Zrenjaninu je u prvih devet meseci evidentirano ukupno 1.599 krivičnih dela.

To je za 14 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Manje je za 23 odsto prijavljenih krađa, za 11 odsto je manje teških krađa, za 43 odsto manje napada na ovlašćena službena lica i za 28,5 odsto manje krivičnih dela nanošenja teških telesnih povreda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari